shopping-bag 0
Продукти : 0
Стойност : 0.00 лв.
Преглед на количката Поръчка

"Имам 100% доверие на Калпаков, благодаря на феновете"

"Силите в Б група са изравнени"

Г. Славчев: Имам 100% доверие на Калпаков, благодаря на феновете

Изпълнителният директор на Оборище Георги Славчев говори пред клубния сайт след вчерашния дебют в професионалния футбол на „войводите“. Ето какво каза бившият играч на Левски.

– Г-н Славчев, какви са впечатленията ви от вчерашния мач в Поморие и загубата в първия двубой на “Оборище Панагюрище”?

– Неприятно е, че стартираме със загуба, но сезонът тепърва предстои и не смятам, че се е случило нещо фатално. Първото полувреме беше равностойно и нищо не предвещаваше този резултат. В началото на втората част имахме две ситуации, които не успяхме да реализираме. Веднага след това дойдоха силните моменти на домакините. В рамките на няколко минути ни вкараха три идентични гола след статични положения. Силата на домакините при тези ситуации ни беше известна и Калпаков специално обърна внимание на това в указанията си преди мача. Не търсим виновници, защото и победите, и загубите, са дело на всички.

– Затрудни ли ви изкуственото игрище в Поморие?

– Да, необичайно е да се играе на подобен терен, докато домакините са свикнали. Подготвяхме се и за това, а контролата с “Ботев” Ихтиман я играхме на изкуствен терен. Тренирахме на изкуствена настилка и в Бургас. Смятам, че доста отбори ще бъдат затруднени на този терен. Ситуацията в “Б” група в момента е много интересна. Изравнени сили и всеки може да победи всеки. Сигурен съм, че победите ще дойдат и при нас.

– Има ли напрежение в отбора, какво е настроението?

– Напрежение няма. Аз им казах в съблекалнята след мача, че трябва бързо да забравим какво се е случило и да мислим за мача след седмица. Вярвам, че ще можем да вдигнем отбора и да покажем истинското си лице още при първото ни домакинство в Панагюрище. Имам сто процента доверие на треньорския щаб и мисля, че Калпаков и екипът му си вършат работата добре.

– Какво ще кажете на феновете?

– Първо искам да им благодаря за подкрепата и съм сигурен, че тя ща продължи и за напред. Нашата задача е да ги радваме и това ще стане с много работа. “Оборище Панагюрище” е дългосрочен проект и минава през подобряване на базата, през създаване на школа. Сигурен съм, че и това ще се случи, но сезонът в “Б” група ще бъде тежък. Ще има победи, но ще има и загуби, защото нивото в професионалния футбол е съвсем друго. Сигурен съм, че със спокойствие около отбора и с усилия от всички, ще успеем.

FacebookTwitterWhatsApp